Konec podpory Windows XP a co s tím

V dubnu 2014 končí podpora Windows XP ze strany Microsoftu. Pro mnoho lidí je to příležitost, jak zrevidovat své strategie.. ale blbost. Většina lidí žádné strategie nemá a rozhodnout se neumí. Často totiž neví, že jsou jiné možnosti.

Tak tedy – operačních systémů pro vaše počítače je hodně a vám nebrání nic než vaše rozhodnutí, abyste používali něco, co pro vás bude výhodnější než Windows. Pravděpodobně se nacházíte někde mezi zmatením z neznámé situace, odporem k novým informacím a faktům a strachem z toho, že se rozhodnete špatně. To jsou příznaky toho, že potřebujete srozumitelné informace.

Kvůli ukončení podpory Windows XP jsme vytvořili web Legální Linux a shrnuli na něm fakta. Operační systém Xubuntu, postavený na linuxovém základu, má pro majoritu uživatelů (včetně mě) naprosto vyhovují vybavení a vlastnosti. Kromě toho je zdarma, a to včetně aktualizací. Obavy, které lidé z linuxových systémů mají, plynou z neznalosti, uvěření starým klišé a obavám z nového. Pravdou ale je, že v této situaci pro vás jakýkoliv systém bude nový a Windows 8 rozhodně nemají standardní ovládání.

Xubuntu je v tomto ohledu konzervativní a ovládá se stejně jako staré Windows (ale i jiné systémy). Rizikem tu může být příliš nový nebo příliš starý hardware, zejména periférie; samotné počítače problém nepředstavují. Nemusíte tedy kupovat nový počítač jen proto, že končí jeden operační systém. Přejděte na jiný.

[alert type=“primary“]Více informací o Linuxu a přechodu z Windows XP >> [/alert]