Plugin ENL newsletter pro WordPress: Tak takhle prosím ne

Potřebuji na Deníku neziskovky rozesílat jednou týdně souhrnný e-mail s články, které vyšly. Zatím jsem nasadil Subscribe2, ale nefunguje podle mých představ, tak hledám něco jiného. Zkusil jsem ENL newsletter, který ale funguje špatně. Píšu to proto, abyste si ulehčili práci.

Celková koncepce je vyhovující. Do kampaně se vyberou rubriky, zvolí se frekvence a maily se začnou posílat. Jenže realizace je strašná. Bodový seznam toho, co nefunguje:

  • plugin nelze snadno počeštit, všechny texty jsou natvrdo v kódu
  • widget se objeví, až vytvoříte první kampaň; můžete napsat jen nadpis a instruktážní text, jako políčko se automaticky vloží e-mail
    • čtenář si nemůže vybrat kampaň (tedy typ newsletteru)
    • správce webu nemůže počeštit ani upravit hlášky
    • nelze upravit políčka (např. přidat jméno)
  • při vytváření kampaní se objevují problémy s akcentovanými znaky (trapné)
  • nemůžete upravit šablony pro odesílané maily (to už je trestuhodné)
  • a maily neobsahují odkaz na odhlášení (tím u mě hned skončil)
  • chybějící double opt-in jen dokladuje nevhodnou realizaci celého pluginu

Tak tudy ne, přátelé.

Šaptný modul pro newsletter ve WordPressu
Špatný modul pro newsletter ve WordPressu

4 komentáře u „Plugin ENL newsletter pro WordPress: Tak takhle prosím ne“

  1. Rád bych se zeptal, co jste nakonec použil. Souhlasím s tím, že uvedené (ne)funkčnosti ENL jsou diskvalifikační. Ale víte o něčem, co umožní automaticky schedulovat rozesílání postů ve zvolené kategorii uživatelů podle jejich volby při subskripci? Příklad: při přihlášení odběru jako uživatel
    – zvolím checkbox a -> chodí mi měsíčně hromadně nové přispěvky rubriky 1,
    – zvolím checkbox b -> chodí mi denně rubriky 2 a 3, ale jen tehdy, pokud se tam objeví nějaký příspěvek,
    – zvolím checkbox c -> dostávám ručně tvořené newslettery, které někdo rozešle manuálně
    Ještě kdyby to mělo API na programovou kompozici a rozeslání mailů zvolenému maillistu, to bych byl úplně blažený.
    Myslel jsem, že nemám až tak přemrštěné nároky, ale žádný z TOP rated pluginů, co jsem viděl, tuto kombinaci vlastností nemá, nebo už byl ukončen vývoj/podpora (uměl to podle nepotvrzených zpráv WP Autoresponder). Díky za případnou odpověď.

  2. Já jsem se v tom dál neposunul, stále to nemám vyřešené, používám ten Subscribe2, ale nelíbí se mi. Uvažuji o napsání pluginu, který bude využívat SmartEmailing.

    • Tak jsem našel a nakonec i použil mailpress. Mnou popisované vlastnosti +- splňuje, až na to že nastavení odběru nelze zvolit při subscribu, ale až po double opt-inu v konfigurační stránce, bohužel není cesta jak odběratele defaultně zaregistrovat do všech mailing listů, musím se rozhodnout pro jeden nebo žádný.
      Odběratel se jednak může přidávat do „ručních“ mailing listů a jednak si může nastavit feed-by-mail z kategorií které admin povolí.
      Počeštění mailpressu mi chvilku trvalo, ale existuje pro něj český MO, akorát pár věcí nejde udělat přes MO a musí se vyhledávat/nahrazovat přímo v kódu, bohužel někdy i v šablonách. Jméno tam je a pár základních polí lze přidat.
      Šablon je na výběr několik (používá to to twentyten, twentyeleven atd., je možnost i nohtml).
      Maily sice neumožňují odhlásit, ale obsahují link na nastavení odběru, kde odhlášení je.
      Double opt-in je, nejde vypnout.
      Je tam řada dalších slušných vlastností – tracking a statistiky mailů, autoresponder, ošetřený bouncing, možnost integrace odběratele s uživatelem WP, import kontaktů ze subscribe2 nebo CSV souboru a celé je to zadara.
      Hlavní nevýhodou je nulová dokumentace (ona zřejmě kdysi existovala, ale nějakou nešťastnou náhodou se ztratila. Tak je k tomu akorát google group, která na tu dokumentaci bohužel často odkazuje.

  3. Díky za vysilující komentář, určitě to využiju, budu se tím zase zabývat. Díky!

Komentáře nejsou povoleny.