Když se vám ve vlastním tématu Moodlu nezobrazují obrázky, i když by měly

Připravili jsme pro web Online ZŠ a HQEdu.eu vlastní témata vzhledu (běží to na Moodlu). První téma je rodičovské, na HQEdu je pak navíc mírně upravený potomek (child theme).

Režim vývoje se aktivuje volbou Režim úprav grafického motivu na stránce /admin/settings.php?section=themesettings. Funguje jednoduše – nedovolí serveru ani prohlížeči cachování obrázků, stylů a skriptů. Samozřejmě je to pomalejší, než kdyby se cachovalo, ale úpravy vzhledu jsou vidět hned (konečně pro tyto účely používám Git, takže to jde rychle).

Jenže po vypnutí vývojářského režimu se přestaly zobrazovat obrázky.

Hledal jsem čím, to je, zkoušel několikrát načítat stránku, a to i v různých prohlížečích… nic. Pořád se objevovalo to, co definují styly (to bylo ok), ale bez obrázků. Byla to blbá chyba, kterou jsem nedokázal  vyřešit. Až dneska jsem narazil na zmínku v tomto diskuzním vlákně.

Řešení je na stránce /admin/settings.php?section=http a jmenuje se Předávání argumentů za lomítkem. Webserver na hostingu je nakonfigurovaný tak, že tuto funkci nepodporuje. Přiznám se, že nevím, o co přesně jde, takže budu rád, když mi to někdo vysvětlí. Nicméně vypnutí této volby způsobilo, že se všechny obrázky zase objevily.

Volba ovlivňující zobrazení obrázků
Předávání parametrů za lomítkem způsobuje chybu

1 komentář u „Když se vám ve vlastním tématu Moodlu nezobrazují obrázky, i když by měly“

Komentáře nejsou povoleny.